CG methode

Wat is de CG methode?

De CG methode staat voor de Curly Girl Methode. In de kern is het een methode die voorschrijft hoe je (allerlei soorten) krullen goed kan verzorgen én welke producten je daarbij het best kan gebruiken. De methode is in 1991 geïntroduceerd door middel van het boek: ‘The Curly Girl Handbook’. De methode is al van een tijdje terug maar heeft gelukkig de afgelopen jaren heel wat verbeteringen gekregen. De methode is nog steeds erg actueel en wordt toegepast door vrouwen en mannen over de hele wereld.

Je hebt waarschijnlijk al allerlei producten geprobeerd van verschillende merken en winkels: maar niets werkt voor je krullen. Je krullen zijn pluizig en eigenlijk weet je niet goed wat je er aan kan doen. Herken jij jezelf hierin? Dan is de CG methode iets voor jou!

Heb je slag, een sterkere krul of iets dat daar tussenin zit? Iedereen met wat voor krultype dan ook kan beginnen met de methode.

 

Hoe werkt de CG Methode?

Als je start met de methode gebruik je alleen nog maar cg proof producten. Dit betekent dat je haarverzorging vrij is van sulfatenminerale oliesiliconenwax en uitdrogende alcohol.

We willen deze ingrediënten vermijden omdat ze te agressief zijn voor krullend haar: het kan je haar extreem laten uitdrogen, je krullen doen verdwijnen en zelfs beschadigen.

Bovendien verander je niet alleen van haarproducten maar leer je ook hoe je krullen op de juiste manier kan wassen, verzorgen en stylen en leer je welke tools je daarbij kan gebruiken om alles uit je krullen te kunnen halen.

 

Hoe start ik met de CG Methode?

Om te kunnen starten met de CG Methode is het van belang dat je de juiste haarproducten in huis hebt, dat je ze op de goede volgorde gebruikt én op de juiste manier aanbrengt.

Nu denk je misschien, hoe doe ik dit allemaal? Dat gaan we je in een aantal stappen uitleggen. Het is in ieder geval van belang om je haareigenschappen te bepalen en op basis daarvan de juiste haarverzorging te kiezen. Daarna kan je aan de slag gaan en leer je steeds beter hoe je jouw krullen goed kan stylen en verzorgen.

Hoe bepaal ik wat voor soort krullen ik heb?

Voordat je start met de methode is het van belang dat je weet hoe het er voor staat met je krullen. Op basis daarvan kan je de juiste haarverzorging kiezen.

Als je online zoekt op deze term haareigenschappen krijg je heel veel testjes te zien: van het meten van je elasticiteit tot aan je porositeit. Wij houden het voor nu liever gemakkelijker: het is namelijk handiger dat je eerst weet welke producten je allemaal gaat gebruiken en in welke volgorde.

Met welke producten kan ik starten binnen de CG Methode?

Misschien heb je al een kijkje genomen in onze webshop. Er zijn ontzettend veel producten te vinden voor krullend haar. Maar gelukkig hoef je echt niet direct alles in huis te halen om te kunnen starten. Het is wel van belang dat je start met een bepaalde basis van producten. Naast dat het daarvoor voor jou duidelijker is heb je niet direct teveel in huis en kan je je krullen goed laten wennen aan de producten die passen binnen de CG methode. We nemen je eerst mee in de belangrijkste soort artikelen voor krullend haar.

Milde shampoos

Milde shampoos zijn het allerbeste voor krullend haar. Je kan ze gerust wekelijks gebruiken en bevatten milde reinigers.

 

Clarifying shampoos

Clarifying shampoos reinigen sterker dan milde shampoos. Daarom adviseren we je om deze shampoo af en toe te gebruiken (bijvoorbeeld 1 keer per maand). Deze shampoo kan je helpen als je last hebt van build-up (kenmerken: uitzakkend haar, dof of een vettige hoofdhuid).

 

Conditioner

Na een shampoo gebruik je altijd (!) een conditioner. Een conditioner zorgt dat je krullen worden beschermd en zorgt er voor dat je gemakkelijker je haar kan borstelen.

 

Deep conditioner

Een deep-conditioner is een masker. Ze zijn geconcentreerder dan een conditioner en kunnen je haar dus extra goed voeden. Gebruik een deep conditioner niet te vaak hooguit wekelijks of 1 keer in de 2 weken.

 

Leave-in conditioner

Eenleave-in conditioner gebruik je nadat je de conditioner uit je haar hebt gespoeld. Het zorgt voor de verzorging voor je haar voordat je het gaat stylen.

 

Gel

Een gel is perfect om je krullen in model te houden en pluis te verminderen. Een onmisbaar product voor krullen!

Olie

Een olie is multifunctioneel. Gebruik hem voor het wassen om je haar te beschermen of om het harde laagje van de gel uit je haar te knijpen.

 

Bond Builders & Treatments

Verder zijn er nog bond builders (die beschadigd haar en geverfd haar herstellen) en treatments voor bijvoorbeeld een gevoelige huid.

 

Tools

Naast de juiste haarverzorging zijn ook bepaalde tools nodig om je krullen nog beter en mooier te kunnen stylen. Denk aan speciale klemmen om je haar vast te zetten, scrunchies, handdoeken en speciale borstels voor krullen.

 

Stap 1: Final-wash

Voordat je start met de CG methode doe je eenmalig een wasbeurt met een final-wash. De final-wash is eigenlijk gewoon een shampoo. Daarmee kan je vuil en oude restjes goed uit je haar en hoofdhuid halen omdat het een sulfaat bevat. De final-wash is daarom dan ook niet CG! Je gebruikt hem alleen voordat je start met de CG Methode (je eerste keer wassen). 

Let op! Bewaar de final wash wel. Je kan hem nogmaals gebruiken als je je haar regelmatig verft of als je een keer een product hebt gebruikt dat niet CG is.

Stap 2: Masker (Deep-conditioner)

Heb je de final wash shampoo geheel uit gespoeld? Dan kan je vervolgens het masker aanbrengen op je haar. Je hoeft de aanzet van je haar niet te bedekken, focus je echt op de haarlengtes. Laat het masker ongeveer 10-30 minuten intrekken en spoel het vervolgens geheel uit.

 

Stap 3: Leave-in conditioner

Breng een klein beetje van de leave-in aan op kletsnat haar. Kam met je vingers door je haar en strijk de laatste beetjes die op je hand zitten over je haar heen door middel van de praying hands methode. Gebruik daarna een borstel om de leave-in goed te verdelen door je haar.

 

Stap 4: Gel

Dep het overtollige water uit je haar met een microvezel handdoek. Je hoeft het niet helemaal droog te deppen maar, zorg dat je haar niet meer kletsnat is. Nu breng je de gel aan. Neem een ruime hoeveelheid en verdeel dit tussen je handen. Breng het vervolgens op dezelfde manier aan zoals de leave-in conditioner (de stap hiervoor). Breng nu weer een beetje water aan op je haar, buig je hoofd voorover en knijp de gel in je haar goed in het haar. Zorg dat je na het watersprayen een soort squeeze geluid hoort zodra je in je haar knijpt.

Stap 5: Drogen

Ben je klaar met de gel? Dan zit je eerste wasdag er bijna op! Dep nogmaals het haar droog met een handdoek. Het is nu tijd om je haar verder te laten drogen. Dit kan je doen door het aan de lucht te laten drogen of door gebruik te maken van een speciale fohn voor krullend haar. Met een fohn met diffuser zal je minder pluis ervaren en zal je haar na het drogen mooier in model blijven.

 

Stap 6: Olie

Als je haar droog is kan je haar nu wat harder aanvoelen dan normaal. Wees gerust! Dit noemen we de 'cast' en ontstaat doordat de gel nu helemaal opgedroogd is op je haar. Je kan dit een met een beetje olie uit je haar knijpen. Dit noemen we ook wel scrunchen. 

In de regio* voor 14.00 uur besteld, zelfde dag in huis. 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2020 - 2024 JB curls | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel